Fitness - Ishrana

Popularna vojna dijeta je zapravo veoma opasna

Sigurni smo da se svi možemo složiti da gubljenje kilaže nikako nije jednostavno…

Čuvene novogodišnje odluke uglavnom ljude drže par nedelja, članarine u teretani evetualno isteknu, a detoks programi ishrane su stvar koje se niko ne pridržava. Ipak, šta bi bilo kada bi postojao plan ishrane, koji obećava pet kilograma manje za samo pet dana, bez napornih vežbi ili lekova, koji vas neće koštati ni dinar?

Zvuči previše dobro da bi bilo istinito, zar ne? Pa, na kraju krajeva, verovatno i jeste.

Pronađen na sajtu themilitarydiet.com, ovaj popularni i definitivno intenzivni režim ishrane poznat kao vojna dijeta, svojim korisnicima savetuje da prate strogi trodnevni plan obroka kako bi smanjili kilažu. U namirnicama koje su dozvoljene ovim planom ubrajaju se grejpfrut, tost, jaja, tunjevina, grašak i jabuke. Možete piti  čaj i kafu, ali nema mleka i šećera, već stevije.

Ipak, zabrinuti čudesnim delovanjem ovog plana, mnogi stručnjaci su objasnili da ova dijeta ne samo da obećava neverovatne rezultate, već sa sobom donosi potencijalno opasne nus pojave.

Ova dijeta vas dovodi u stanje kalorijskog deficita. Prvog dana, unosite oko 1.400 kalorija, drugog dana oko 1.200, a trećeg dana preživljavate na oko 1.000 kalorija. Istina, imate četiri slobodna dana od ove dijete, ali ste ograničeni na samo 1.500 kalorija dnevno. Ove kalorijske restrikcije nisu održive i na samoj su granici nezdravog.

Ne samo da je ova dijeta opasna, već njeno obećanje gubitka pet kilograma za nedelju dana je jednostavno nemoguće. Ne postoji način na koji se može predvideti gubitak kilaže jedne osobe tokom određenog perioda, dok je istovremeno jako opasno izgubiti toliko kilograma za tako kratko vreme.

Nakon cele ove priče, morate znati da stručnjaci zaista nemaju mnogo toga lepog da kažu o ovom režimu. Zapitajte se da li je ovako oštar i rigorozan režim vredan vašeg zdravlja, a da istovremeno ne donosi sigurne rezultate.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group