Zbog čega su trešnje najbolje letnje voće

Zdrave, ali i jako korisne...

Ako želite nešto ukusno, zdravo i slatko što će vas osvežiti i okrepiti, onda su najbolji izbor trešnje koje spadaju u omiljeno voće mnogih nas. Trešnje su sjajne, jer ih možete jesti poput grickalica, a zbog njhovih koštica, čak ćete imati i blagu zanimaciju u ustima, kao kada grickate semenke.

Međutim, trešnje nisu samo ukusne, one u sebi sadrže izobilje vitamina koje će učiniti čuda za vaše telo i organizam., a mi ćemo vam otkriti kakva dejstva trešnje imaju na naše telo.

Ono što morate znati jeste da što je boja trešnje tamnija, to je ona zdravija i sadrži više nutritivnih vrednosti.

  1. Trešnje su sjajan lek u borbi protiv raka. Iako zvanično leka protiv raka nema, trešnje definitivno mogu usporiti ovu bolest pa je čak i zaustaviti u nekim regijama. Trešnje su jedan od najbogatijih izvora antioksidanata koji štite naše ćelije od oštećenja strukture DNK. Supstance sadržane u trešnjama kao što su: kueritrin, elaginska kiselina ili vrlo jaka antikancerogena supstanca perilil alkohol POH štite organizam od raka.
  2. Trešnje takođe podmlađuju,  jer u sebi sadrže sastojke koji usporavaju proces starenja i  čak dovode i do smanjenja bora na licu i koži.
  3. Pomažu nam da zaspemo i zbog toga su sjajna užina pred spavanje.
  4. Oni koji imaju artritis mogu olakšati bol i smanjiti uticaj ove bolesti ako redovno jedu trešnje, jer one u sebi sadrže jedinjenja koja pozitivno utiču na ove probleme.
  5. Pošto sadrže dosta kalijuma u svom sastavu, trešnje sjajno utiču na srce i kardiovaskularni sistem, pa su zato odlične i za srčane bolesnike.

Ovo su glavne koristi koje dobijamo od trešanja, ali ima ih još dosta, tako da ih slobodno jedite i koristite leto kada ih ima u izobilju.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group