Fitness - Vežbe

Koliko treba da vežbamo ako sedimo ceo dan

Dugotrajno sedenje može prouzrokovati velike probleme, ali ne plašite se, postoji i za to rešenje...

Da li i vama posao nalaže da sedite po ceo dan. Ako je tako, onda se morate potruditi da svakodnevno vežbate ako želite da poboljšate vaše zdravlje. Naučnici su dokazali da dugotrajno sedenje na dnevnom nivou može imati kobne posledice po nas. Ako ste neaktivni, rizikujete da dobijete dijabetes tipa 2, srčane probleme ili čak da umrete mlađi nego što trebate.

Dakle, jedini način da se ovo izbegne je redovno vežbanje, međutim, pitanje je – koliko vežbanja je potrebno?

Pronašli smo odgovor na ovo pitanje.

Ogromno naučno istraživanje u Americi je ispitalo preko 1000 000 ljudi i došlo do sledećih zaključaka. Sat vremena vežbanja na dan je dovoljno da se vaše telo razdrma i da se vaš organizam oporavi.

Ista istraživanja su pokazala da ovakvo redovno vežbanje značajno poboljšava vaše zdravlje i umanjuje rizik od različitih bolesti i smrti.

Vežbanje može biti bilo kakve vrste, samo je bitno da ste u pokretu. Vežbe možete raditi u slobodno vreme, kod kuće ili napolju, a ako vam posao dozvoljava, vežbe možete raditi i u kancelariji.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group