Fitness - Vežbe

Leg Press – vežba za noge koju morate raditi

Trening nogu je neophodan ako želite da imate lepo i izbalansirano telo...

Mnogi muškarci prave grešku tako što nedovoljno treniraju svoje noge i tako dobijaju „pileće noge“ koje jednostavno ne odgovaraju njihovoj građi. Noge trebaju da budu jake, izdefinisane i da sadrže volumen koji će pratiti ostatak vašeg tela.

Vežbi za noge postoji dosta, ali leg press je vežba koja je nephodna i koju morate raditi ako idete u teretanu. Leg press od vas zahteva da nogama gurate i podižete teret i da tako vežbate i povećavate mišiće vaših butina.

Međutim, ovo je jedna od najopasnijih vežbi u teretani i ako  e radi nepravilno, može dovesti o ozbiljnih povreda.

Kada ovu vežbu radite, vaše noge ne smeju biti ni previsoko ni prenisko. Kolena ne smete zaključavati i ona uvek moraju biti u blago savijenom položaju. Butine prilikom spuštanja tega moraju dodornuti rebra, a takođe ne smete preterivati sa težinama. Ako preterujete sa težinama koje podižete, možete ozbiljno povrediti vaša kolena i zadobiti trajne povrede koje će vas onespsosobiti do kraja života.

Zato vam predstavljamo video klip koji će vam pokazati kako da ovu vežbu pravilno radite i kako da izbegnete povrede i da dođete do najboljih rezultata.

Foto:Muscle & Fitness

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group