Fitness - Vežbe

Najbolja vežba za ramena koju svaki muškarac mora raditi

Ova vežba će vam doneti najbolje rezultate...

Poznate su brojne vežbe za ramena, a tajna uspeha je u  broj ponavljanja, dodavanju težine i broja setova. Za široka, okrugla i izbrazdana ramena potrebna je pre svega upornost i istrajanost u treniranju.

Rameni zglob je jedinstven, jer ima veliki opseg pokreta. Ali ovo ima svoju cenu u pogledu njegove podložnosti povredama  jer se oslanja na mišiće i ligamenate za obezbedjenje stabilnosti.

Iz tog razloga  treba da trenirate sve mišiće ramenog zgloba.

Iako postoji ogroman broj vežbi za ovu grupu miđića, jedna vežba je definitivno najbolja i najefektivnija. Reč je o vežbi koja se zove Landmine Shoulder Press, a koja se popularno zove Minsko podizanje.

Ova vežba pogađa čitav rameni deo jedne ruke, jer se radi samo sa jednom rukom, a vežba je toliko efektivna da najbrže dovodi do vidljivih rezultata. U početku poželjno je da radite sa srednjim težinama, kako biste mišić navikli na ovaj pokret, a zatim možete koristiti veće težine i raditi oko 5-7 ponavljanja kako biste uticali na povećanje mišićne mase.

Pogledajte kako se radi ova vežba na pravilan način:

Foto:Muscle & Strength

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group