Fitness - Vežbe

Pištolj čučnjevi - vežba koju mogu uraditi samo najsnažniji

Ovo je vrlo teška vežba, pa je mogu raditi samo oni koji dugo trneiraju i koji su već u jako dobroj fizičkoj formi...

Vežbe za noge su često najdosadnije i najmanje rađene vežbe u teretani. Vaše noge moraju biti pravilno aktivirane i trenirane, kao i svaki deo vašeg tela. Čučnjevi su najpopularnija vežba za noge, ali često znaju da budu dosadni i kasnije ne predstavljaju neko veliko opterećenje.

Pištolj čučnjevi su teža varijanta čučnjeva koji će vas sigurno umoriti. Ovi čučnjevi rade se na jednoj nozi, dok je druga noga potpuno ispružena. Forma u kojoj se nalazite podseća na izgled pištolja, pa je otuda ova vežba dobila i ime.

Vežba se radi na sledeći način. Jedna noga treba da bude ispružena, dok se drugom nogom spuštate u čučanj. Kada se spustite u čučanj, vaša podignuta noga ne sme da dodiruje zemlju i mora da bude ispružena u kolenu. Ovu vežbu radite tako što ćete svaki put menjati vaše noge.

Ova vežba je veoma teška i zahteva veliku snagu i balans, tako da nećete tako lako moći da je uradite. Ako ovu vežbu nepravilno radite i ako gubite balans, onda nećete psotići željene rezultate, a takođe se možete i povrediti.

Pištolj čučnjevi su sjajni ako želite da dodatno opteretite vaše noge i da maksimalno opteretite vaše telo. Pošto je ovo jedna od zahtevnijih vežbi, ako uspete da je pravilčno radite, to znači da ste u odličnoj fizičkoj formi.

Pogledajte kako se radi ova vežba:

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group