Top 7 najboljih vežbi za izgradnju mišića

Muškarci većinom u teretanu idu sa jednim ciljem, da izgrade, povećaju i ojačaju svoje mišiće...

Međutim, oni koji tek zakorače u teretanu mogu da osete blagu nervozu i strah, jer će ispred sebe imati mnogoštvo sprava koje im omogućavaju da rade mnogobrojne vežbe za različite delove tela. Ponekad se desi da muškarci ne znaju koje vežbe da rade, jer ih ima mnogo i da se u tom ludilu zbune i odustanu od treniranja.

Zato smo odlučili da vam pokažemo vežbe koje su najbolje za izgradnju mišića i koje donose najbolje rezultate. Ove vežbe su osnova svakog dobrog treninga i ako obratite pažnju videćete da ih svakodnevno rade svi oni koji dugo treniraju.

Ako ste početnik i ako tek krećete sa treninzima u teretani, onda je poenta da pronađete i otkrijete osnovne vežbe koje će vam omogućiti da vaše telo0 transformišete. Tek kasnije, kada se vaše telo privikne na sve napore koje mu priređujete, možete krenuti u potragu za novim i zanimljivijim vežbama.

Dakle, 7 najboljih vežbi za izgradnju mišića su:

1. Barbel Row

2. Benč pres

3. Čučnjevi sa tegovima

4. Zgibovi

5. Mrtvo dizanje

6. Izbačaj sa kosog benča –Arnold Press

7. Power Clean

Ako želite da vidite kako izgledaju ove vežbe i kako se rade, onda pogledajte video klip i dobro obratite pažnju na pokrete koje morate praviti kako bi vežba bila uspešna.

Foto:The Healthy Nairobian

V.P.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group