5 najboljih antiinflamatornih namirnica

Odnedavno, pojavile su se velike glasine koje okružuju „antiinflamatorne dijete“, ili hranu koja stvara manje upalne efekte u našim telima...

Najprominentniji primer ovih načina za zdraviji i mršaviji život, definitivno dolazi u vidu superstriktne dijete koju navodno prati Tom Brejdi, a ona zabranjuje, između ostalog, pečurke i velebilje, koje određeni ljudi smatraju veoma inflamatornim. Međutim, upale u telu, zaista mogu predstavljati veliku brigu, a dodatno, sada zasigurno znamo da određene namirnice utiču na njihovu pojavu.

Da li možemo jesti takvu hranu? Odgovor je da i ne, ali je posebno važno zapamtiti da je upala u telu retko kada loša stvar. U suštini, ne postoje dva različita tipa inflamacije, mogu se pojaviti akutna, koja je vašem telu normalan i zdrav odgovor na posebnu povredu ili bolest, i hronična, koja se odražava dužim trajanjem, a može trajati nedeljama, mesecima ili godinama.

Predstavljamo vam pet namirnica koje ni u jednom slučaju ne mogu izazvati bilo kakve upalne efekte i potpuno su dobre po naše zdravlje.

« 1 2 3 4 5 »

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group