Džef Kavaliere otkriva najlakši i najbolji način da stignete do savršene linije

U novom videu na svom Athlean-X kanalu, trener snage Džef Kavaliere nudi savet za svakoga ko želi da dovede svoje telo do savršene linije...

Zbog toga što jednostavnost poseduje tendenciju dovođenja do većih šansi za stvaranje doslednosti, legendarni trener održava stvari što je moguće jednostavnijim, fokusirajući se na unete kalorije u odnosu na one koje napuštaju naš organizam – odnosno, kalorije koje unosimo u odnosu na one koje sagorevamo putem fizičke aktivnosti.

Iako su trčanje i drugi oblici kardio treninga popularni sagorevači kalorija, Kavaliere preporučuje odnos treninga od tri prema dva, što znači da se oko 60% naših rutina fokusira na trening snage a oko 40% na kardio i kondicione treninge. „Ukupni efekat koji se dobija iz aspekata uslovljavanja u smislu stvaranja ovog deficita i nije toliko veliki“, rekao je trener. „Ako je vaš glavni cilj mršavljenje, kondicioni treninzi ne mogu biti vaše glavno oružije zarad dostizanja ovog cilja".

Razlog zbog kog Kavaliere predlaže programiranje treninga u okviru vežbi snage, ne krije se nužno u sagorevanju kalorija koje nestaju u okviru ovakvog treninga, već koristi koju predstavlja izgradnja novog mišićnog tkiva i dodatnog ubrzavanja metabolizma, što će bez sumnje poboljšati sposobnosti tela da sagoreva kalorije efikasnije u stanju mirovanja, takođe. „Zaista je potrebno da se fokusirate na te multimišićne, multifunkcionalne podele, kao što su aktiviranje celog tela i guranje ili povlačenje nogama“, dodao je. Međutim, najvažniji deo mršavosti i vitke linije nije u tome šta radite kako biste sagoreli kalorije u teretani, već su to upravo kalorije koje unosite u svoj organizam.

„Nije moguće pobediti lošu ishranu“, nastavio je Kavaliere. „Bez obrzira na to koliko ćete kalorija sagoreti, šta god da radite, ubrzo ćete uvideti kako nutritivna strana kalorija koje unosite u organizam igra glavnu ulogu.“ Kako trener navodi, najvažnije je da pratite nivo sitosti koji dobijate od onoga što jedete, poredeći kalorije iz pice i jajeta, na primer. Moguće je da možete pojesti čitavu porodičnu picu sami i mislite da imate mesta za nešto slatko pored nje, dok u drugom slučaju, možete pojesti jedno jaje i boriti se sa svakim sledećim, jer ćete se zbog njih osećati sitim daleko brže.

Naravno, sa treningom snage punog kapaciteta, bitno je da podržavate svoje vežbe dovoljnim unosom proteina. Kavaliere koristi formulu između jednog i dva grama proteina po kilogramu telesne težine, kako bi odredio koliko je proteina potrebno unositi svakoga dana.

Jedna od najčešćih zamki u koju ljudi svakodnevno upadaju, jeste previše ograničavajući unos ugljenih hidrata, dodao je trener, pa čak i potpuno isključivanje istih iz ishrane u pojedinim slučajevima, što svakako predstavlja recept za neuspeh. „Ono što se dešava jeste preterano udaljivanje od životnog puta na kome se trenutno nalazite, toliko da jednostavno ne možte nastaviti da održavate doslednost svoje ishrane, što dovodi do toga da ubrzo završite tamo odakle ste krenuli.“

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group