Čudan znak na jeziku koji pokazuje da ne biste trebali piti kafu

Više od polovine sveta započinje svoje jutro jakom kafom u pokušaju priprema za savladavanje dana koji je pred nama...

Međutim, doktor je upozorio na iznenađujući znak na jeziku koji pokazuje da ne biste trebali piti kafu. Dr Anis Khalaf, poznat po svom TikTok nalogu @acupuncturefit sa 457.000 pratilaca, podelio je video u kojem objašnjava kako prepoznati čudan znak na jeziku koji znači da bi trebalo da prestanete piti ovaj napitak.

U sada već viralnom videu, rekao je: “Ako želite da saznate odgovor, izbacite jezik. Možete otići do ogledala i uraditi mali test da biste saznali. Ako imate puno pukotina na jeziku sa debelim žutim slojem, verovatno ne biste trebali piti kafu.”

Dr Khalaf tvrdi da je to delimično zbog potencijalne “neravnoteže u telu” koju pijenje kafe može pogoršati tokom vremena. Iako nije pružio previše detalja o tome zašto se to dešava, pozvao se na “yin deficit” koji je prisutan u kineskoj medicini. Objasnio je: “Ovo je yin deficit sa toplotom i vlagom, što u osnovi znači nedostatak tečnosti ili hladnoće sa preuzimanjem toplote.”

@acupuncturefit Ever considered what your morning cup of coffee does from a Traditional Chinese Medicine perspective? Join Dr. Anis as he explores the intriguing effects of coffee on your body according to TCM. Learn why coffee might be beneficial for some body types and potentially harmful for others, depending on your individual balance of yin and yang. Discover the thermal nature of coffee and how it interacts with the energy channels in your body #oralhealth #didyouknow #healthtips #dranis #coffee ♬ Smalltown Boy - Bronski Beat

Ako, kao i mi, i dalje niste sigurni šta zapravo znači “yin deficit,” dr Lorens Kaningham, lekar opšte prakse iz The UK Care Guide, objasnio je malo više. Rekao je da je to neravnoteža unutar tela, gde se “hranljivi aspekti” iscrpljuju, što dovodi do nemira, „lupanja srca” i drugih neugodnih simptoma. Verovatno se svi možemo složiti da smo doživeli malo svih tih stvari nakon što popijemo jaku kafu.

Kao inherentno topli napitak koji može pojačati simptome, tvrdio je da kafa nije uvek uzrok žutog jezika. Razgovarajući za The Sun, dodao je: “Prema mom iskustvu, debeli žuti sloj na jeziku obično ukazuje na neravnotežu u probavnom sistemu tela, a ne na specifičnu averziju prema kafi. Ovaj sloj može biti rezultat različitih faktora kao što su loša oralna higijena, dehidracija ili prisustvo bakterija i kvasca. Iako kafa sama po sebi obično nije direktan uzrok, može pogoršati uslove koji dovode do takvog sloja.”

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group