Kako spremiti karbonara pastu za 10 minuta

Poznati kuvar Gordon Remzi otkrio nam je još jednu tajnu...

Remzi je još jednom odlučio da nam pomogne sa uštedom vremena i da nam pokaže kako da spremimo prelepo, ukusno i autentično italijansko jelo za manje od 10 minuta. U njegovom video klipu videćete sve detalje, trikove i cake, kao i sastojke, pa pažljivo odgledajte klip i trudite se da ga replicirate.

Naravno, ako ne budete dovoljno brzi, za pirpremu ovog jela vam može biti potrebno i više vremena, ali opet, ovo je sjajan i vremenski ekonomičan recept koji će vas oduševiti.

Priprema:

U ključalu vodu sipajte malo soli,a zatim ubacite špagete bez dodavanja ulja. Mešajte povremeno kako se špagete ne bi lepile. U zagrejan tiganj ubacite slaninu. Slanina treba da bude krupno seckana. Ne morate da sipate mnogo ulja, jer će sama slanina ispustiti dovoljno masti. U drugi sud, razbite dva jajeta i izmutite ih, a zatim dodajte parmezan i biber i malo pavlake za kuvanje.

Kada se špagete kuvaju, tada prelazite na najbitniji korak. Tiganj sa pečenom slaninom trebate da stavite na najmanju vatru i da isceđene skuvane špagete stavite u tiganj. U tiganj takođe možete dodati i povrće po želji, koa i pečurke. Sve dobro promešajte i pustite par minuta da se špagete postepeno ohlade i sjedine sa slaninom. Na kraju sve prelite sosom od jaja i parmezana i još jednom dobro promešajte.

Budite brzi i ne povećavajte vatru kako se jaja ne bi skuvala, jer ćete tada dobiti ukus kajgane u vašim špagetama, što je i najčešća greška koja se dešava pri pripremanju ovog jela.

Na kraju, špagete ukrasite sa rendanim kačkavaljem ili parmezanom i sipajte prstohvat bibera.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group