Kako napraviti picu kod kuće, a da ne provedete pola dana u kuhinji?
Nudimo vam jednostavan recept koji vam neće uzeti mnogo vremena.
Da li postoji univerzalniji obrok od pice? Ukusna je, priprema se brzo i deca je obožavaju. Pica uvek može biti drugačija, a sastojci koji će se naći na pici uglavnom zavise od toga šta je u frižideru.
Nudimo vam jednu laganu verziju pice, koju možete pripremiti kod kuće u konvencionalnim pećnicama.
Sastojci za testo:
4 kašike kisele pavlake;
4 kašike majoneza;
2 jaja;
9 kašike kašike brašna.
Standardna opcija za fil:
kečap;
majonez;
sir;
paradajz;
kobasica;
masline.
Jača opcija za fil:
kuvana piletina ili šunka;
konzerviran kukuruz šećerac;
pečurke;
majonez;
sir.
Kada zamesite testo od potrebnih sastojaka, stavite ga u podmazan pleh. Stavite kečap, majonez, pospite rendanim kačkavaljem ili sirom u debelom sloju. Pokrijte tepsiju ili pleh poklopcem i staviti da se peče na najnižoj temperaturi. Kada se sir istopi dobro, pica je spremna.