Hrana koju nutricionisti preziru

Svi poznati nutrucionisti smatraju da ove namirnice morate izbegavati...

Nutricionisti imaju samo jedan cilj, a to je da vam pomognu i da vam objasne koja hrana je loša, a koja hrana je dobra po vas. Iako nutricionisti kažu da svaka namirnica ima svoje koristi i mane i da ishrana treba da bude umerena i raznovrsna, oni takođe smatraju da postoje namirnice koje je potrebno izbegavati i jesti samo ponekad.

Ako želite da budete zdravi, dugovečniji i da imate savršenu kilažu, onda ove namirnice ne treba da budu u vašoj svakodnevnoj ishrani.

1. Voćni jogurti

Voćni jogurti su ukusni, slatki i sadrže dosta nutrijenata u sebi. Ipak, oni takođe u sebi sadrže velike i nezdrave količine šećera koje nikako nisu dobre za vaš organizam.

2. Peršun

Mnogi ne znaju da peršun može biti otrovan. Neiskusni kuvari ne bi trebalo da ga korsite u salatama ili da ga mešaju sa majonezom i drugim sosevima,jer ako se peršun ne pripremi kako treba, on može lučiti opasne nitrate koji mogu negativno uticati na vaš organizam.

3. Sosevi

Sosevi takođe u sebi sadrže velike koncentracije šećera ali i nezdrave aditive koji mogu ozbiljno ugroziti vaše zdravlje i dovesti do pojave dijabetesa. Upravo zbog tih razloga nutricionisti preporučuju da se sosevi izbegavaju.

4. Kukuruz

Iako svi znamo da je kukuruz zdrav, zbog korišćenja različitih aditiva i hemikalija,  kukurz postaju nezdrav i često sadrži više hemikalija nego vitamina. Nuticionisti kažu da kukuruz treba da jedete samo ako ga gajite u bašti ili ako ga kupujete od osobe u koju imate poverenja i koja ne koristi pesticide i GMO preparate.

5. Suvo voće

Do sada ste zaključili da nutricionisti ne vole šećer, a upravo je to razlog zbog kojeg oni ne preporučuju konzumaciju suvog voća. Suvo voće možete jesti, ali u malim količinama i trudite se da to ne radite svakodnevno.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group