Zbog čega morate piti sok od pomorandže

Ceđeni sokovi su jako zdravi, a pomorandža je voće koje se definitivno najviše cedi...

Jedna čaša soka od pomorandže sadrži količinu vitamina C koja vam je dovoljna za čitav dan. Sok od pomorandže sadrži puno kalijuma i odličan je izvor dva vitamina B kompleksa - folata i tiamina koji su sastavni deo dobrog zdravlja.

Istraživanja su pokazala d a oni koji piju ovaj sok u umerenim količinama imaju mnogo jači imuni siatem i da im je telo zdravije i da funkcioniše bolje, što znači da je pomorandža jako korisna i da je trebate unositi u organizam.

Ovakav sok takođe ne sadrži mnogo kalorija (oko 110 kalorija), što znači da će koristiti i osobama koje mršave i koje žele da izgube kilograme. Međutim, u jednom ovakvom ceđenom soku može biti i do 20 g šećera, što znači da ne smete preterivati sa unosom soka.

Doktori kažu da je jedna čaša ceđenog soka sasvim dovoljna na dan i da tako nećete preterati sa unosom šećera, pa ako želite da budete zdravi, držite se ove mere. Takođe, nutrucinisti kažu da u sok od pomorandže trebate ubacivati i malo pulpe i vlakna od same pomorandže, jer su ona jako zdrava i nutritivna.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group