Prirodni probiotici za bolji rad creva

Više slika

Više slika

Probiotici su dobre bakterije, tj mikroorkganizmi koji su zaslužni za dobar rad creva i zdravlje čitavog organizma. Pomažu organizmu da apsorbuje minerale i vitamine koji su ključni za normalan rad organizma.

Iako probiotike možete da unosite preko raznih tableta, nije loše da znate koja hrana sadrži veliki broj prirodnih probiotika, kako bi ste poboljšali vaše zdravlje.

Kefir

Kefir je dosta sličan jogurtu i nastaje tako što se kefir zrna dodaju u mleko. Kefir je veoma zdrav, zato što sadrži veliki broj probiotskih bakterija koje pomažu u varenju. Takođe, preko jedne šolje kefira, možete uneti 11 grama proteina, pa je kefir vrlo dobar i za one koji treniraju.

Kiseli kupus

Za kiseli kupus se kaže da je to hrana koja jača imunitet i poboljšava zdravlje, a to je i naučno dokazano. Kiseli kupus je prepun vitamina, ali takođe sadrži i probiotske kulture. Slobodno ga konzumirajte kada imate priliku, samo nemojte preterivati u količini, jer je kiseli kupus slan, pa ne bi bilo dobro da unosite veliku količinu soli u organizam.

Jogurt

Poznato je da je jogurt veoma zdrav, pogtovu ako sadrži probiotske bakterije u sebi. Pri kupovini jogurta, obratite pažnju koji jogurt sadrži probiotkse bakterije.

Konbuha

Kombuha, poreklom iz Kine, predstavlja osvežavajući napitak nastao fermentacijom zaslađenog crnog čaja. Može se naći u bolje snabdevenim prodavnicama zdrave hrane.

Pivo od đumbira

Pivo do đumbira popularno je još od 19-og veka, kada je počelo da se konzumira u Engleskoj. Pivo od đumbira je prirodan i gaziran probiotik koji je veoma koristan. Iako ne sadrži mnogo alkohola, ipak budite umereni u konzumaciji ovog pića.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group