Ovo je najzdravija vežba za vaš mozak

Verovali ili ne, ova vežba će pomoći vašem mozgu da se regeneriše i da obnovi svoje ćelije...

Naučnici iz Finske su hteli da otkriju odgovor a ovo pitanje. Oni su testirali 88 različitih miševa kako bi došli do rezultata i kako bi otkrili koja je to vežba koja najbolje utiče na naš mozak.

Jedan deo laboratorijskih miševa bio je izložen trčanju, drugi su radili vežbe sa teretom, dok su treći radili vežbe koje podsećaju na naše kardio aktivnosti. Rezultati koje su naučnici dobili su bili zadivljujući.

Vežbe sa tegovima i kardio vežbe nisu imale neki uticaj na mozak i moždane aktivnosti, ali trčanje je dalo zadivljujuće rezultate. Pacovi koji su trčali su pokazali neverovatno poboljšanje u moždanim aktivnostima, a čak su im se i neke stare moždane ćelije obnovile.

Naravno, ljudi nisu pacovi, ali slična istraživanja su pokazala da trčanje ima neverovatna dejstva i na mozak ljudi. Glavni razlog je to što se trčanjem sprovodi velika količina kiseonika do mozga koji se samim tim bolje hrani i funckioniše.

Dakle, trčanje je vežba koju nikada ne smete izbegavati, jer vam od nje bukvalno zavisi život.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group