Vežba koju morate da radite ako želite da izgradite mišićnu masu

Nedavna istraživanja su dovela do ovog korisnog otkrića.

Da biste efikasno izgradili mišićnu masu, morate ne samo da jedete zdravu hranu, već i da efikasno vežbate. Suprotno onome što mnogi ljudi veruju, neki stručnjaci tvrde da jednostavne vežbe mogu biti jednako efikasne kao i dizanje tegova.

Kako starimo, prirodni gubitak mišićne mase može povećati procenat telesne masti, tako da jačanje mišića postaje ključno za održavanje i poboljšanje naše težine u svakoj fazi života, kažu stručnjaci.

Osim što pomažu u razvoju jakih kostiju i smanjuju rizik od osteoporoze, snažni mišići mogu vam pomoći da kontrolišete svoju težinu tako što ćete povećati metabolizam i sagoreti više kalorija. Oni takođe poboljšavaju kvalitet vašeg života, jer olakšavaju svakodnevne aktivnosti i poboljšavaju ravnotežu, što smanjuje rizik od padova.

Moć istezanja

Nedavno istraživanje objavljeno u European Journal of Applied Physiology pokazuje da istezanje može biti jednako korisno kao i trening snage u izgradnji mišića. Ovaj deo treninga se često zanemaruje, ali uključivanje nekoliko jednostavnih vežbi istezanja u vašu nedeljnu rutinu može značajno poboljšati vašu snagu i mišićnu masu.

Važnost istezanja prevazilazi prevenciju povreda, jer je takođe ključni faktor u sticanju snage i izgradnji mišića. Dakle, sledeći put kada budete razmišljali o 15 minuta intenzivne vežbe, razmislite o dodavanju istezanja u svoju rutinu kako biste bezbedno poboljšali svoje rezultate.

Ne potcenjujte snagu istezanja u vašoj rutini vežbanja. Uključivanje ove prakse može biti jednostavna, ali efikasna promena koja vam može pomoći da postignete svoje ciljeve rasta mišića i poboljšate opšte zdravlje.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group