Fitness - Ishrana

Kako se pravi prava ALFREDO pasta

Za ovu pastu su vam potrebna samo dva sastojka...

Pasta Alfredo je verovatno jedna od najpoznatijih pasti na planeti i ljudi širom sveta obožavaju da je jedu.Međutim, ovo italijansko jelo je tokom godina dobilo dosta verzija i promena koje je odvajaju od originalne alfredo paste koja je davnih godina napravljena u Italiji.

Mnogi u ovu pastu dodaju krem za kuvanje, pečurke i piletinu, ali istina je da se prava Alfredo pasta pravi samo od dva sastojka: putera i sira.

Youtube kuvar, Vinćenzo, pokazao nam je koliko je zapravo lako skuvati i pripremiti ovu pastu. On je pokazao proceduru pravljenja same paste, ali ako to ne želite da radite, jednostavno skuvajte gotovu pastu u vodi i odložite je sa strane. Zatim rastopite u jedan sud puter. Na 100 grama paste, ide oko 50 grama putera.

Pastu ubacite u puter i mešajte,a  zatim dodajte rendani sir po želji. Preporuka su parmezan ili pekorino sir. Ako želite da pasta bude kremasta, dodajte vodu u kojoj se pasta kuvala, mešajte i dobićete prelepu i tradicionalnu Alfredo pastu po originalnom receptu.

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group