Fitness - Ishrana

Pića koja su puna šećera i koja morate izbegavati

Svi znamo da gazirana pića imaju najveću koncentraciju šećera, ali postoje i drugi napici koji sadrže ogromnu količinu šećera, a koje verovatno svakodnevno pijete...

Limenka gaziranog pića sadrži 7 kašika šećera, što je i više nego dovoljna količina šećera za ceo dan. Kada pogledate da postoje osobe koje popiju i dve litre ovih napitaka u toku dana, onda dolazite do ogromne količine šećera koja vrlo lako može dovesti do pojave dijabetesa.

Zbog toga je vrlo važno da znate koliko vaša omiljena pića sadrže čećera, jer ćete tako najbolje moći da napravite granicu i da se zaustavite na jednoj čaši.

Ledeni čaj je osvežavajući napitak sa ukusom breskve, kajsije ili limuna, ali da li ste znali da pola litra sadrži čak 4 kašičice šećera?

Voćni sokovi u lepoj ambalaži mame sa polica, ali dobro je znati da boca od pola litra soka sadrži istu količinu šećera kao Koka Kola - 7 kašičica.

Mineralna voda sa ukusom limuna, jabuke, maline ili nekog drugog voća sadrži oko 3 kašičice šećera.

Napici na bazi kokosa -  u pola litra ovog pića je oko 7 kašičica šećera.

Kakao uglavnom piju deca, ali dobro je znati da kakao od 250 ml u prodavnicama sadrži 6 kašičica šećera.

Voćni jogurti takođe sadrže šećer. U maloj boci jogurta se nalazi rekordan iznos šećera - čak 8 kašičica!

Kada pogledate ove brojke i ove količine šećera, shvatate da se radi o ogromnim količinama koje nikako ne mogu biti dobre za vaše telo. Zbog toga se trudite da voda bude vaše glavno i primarno piće, a da sokovi i drugi napitci budu kao neka vrsta poslastice.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group