Top tri jela koje možete napraviti pomoću konzervirane tunjevine

Tunjevina je ukusna i zdrava, ali često zna dosadi, pa vam zato predstavljamo intersantna jela koja možete vrlo lako i brzo napraviti...

Konzervirana tunjevina je za mnoge jedini način da u svoju dijetu ubace i ribu i zbog toga je ova vrsta tunjevine najpopularnija na svetu. Međutim, tunjevina iz konzerve često zna da dosadi i da nam pređe preko glave, pa zbog toga neki odbijaju da je kupuju. Zato smo odlučili da vam predstavimo tri jela koja možete spremiti pomoću konzervirane tunjeivne i još par dodataka i tako spremiti savršene, zdrave i ukusne oborke.

1. Tuna sa kinoom i povrćem

Pomešajte tunjevinu, kinou, povrće po želji, malo crvenog luka, grčki jogurt, pileći bujon, sitno seckani beli luk, kumin i origano. Sve to stavite u duboki pleh, a zatim preko stavite mocarela sir i prezle ako želite da imate i hrskaviji osećaj u ustma. Pleh ubacite u rernu i pecite 20 minuta na temperaturi od 200 stepeni.

2. Tuna salata sa avokadom

Pomešajte tunjevinu, zgnječeni avokado, celer, grčki jogurt, crveni luk, kumin, senf i malo limunovog soka. Sve to lepo pomešajte i servirajte u lepoj činiji i dobićete savršenu salatu koju možete jesti sa prepečenim hlebom ili bagetom.

3. Pljeskavice od tunjevine

Pomešajte tunjevinu, slatki krompir, praziluk, jedno jaje, brašno od badema, barbekju soj i čili sos. Sve pomešajte,a zatim rukom oblikujte male pljeskavice koje ćete peći u rerni 20 minuta na 200 stepeni.

Pogledajte video klip koji će vam pokazati kako da napravite ova jela:

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group