Kako da se istegnete pre trčanja

Ako nezagrejani odete na trčanje, možete se ozbiljno povrediti...

Iako je trčanje neverovatno zdravo i dobro, ono može negativno uticati na kolena, zglobove i kukove ako niste dobro zagrejani...

Pre nego što počnete da se bavite bilo kojim treningom, potrebno je da se razdrmate i zagrejete kako biste pripremili vaše mišiće za napor koji sledi. Ako nezagrejani krenete sa treningom, postoji velika verovatnoća da ćete se povrediti. Takođe, vaše telo neće biti dovoljno pokretno, što znači da nećete moći da izvučete maksimum iz vežbi koje radite.

Mnogi trčanje koriste kao vežbu zagrevanja, ali ne shvataju da je trčanje takođe vrlo zahtevna vežba koja i te kako utiče na telo, a naročito na zglobove. Zbog toga svi fitnes stručnjaci savetuju da pre odlaska na trčanje uradite vežbe zagrevanja koje će vas pripremiti.

Vežbe istezanja naročito su dobre, jer opuštaju vaše mišiće i zglobove i omogućavaju vam da budete spremniji i da izdržite napore koje trčanje donosi.

Mi vam prikazujemo video klip na kojem će vam fitnes instruktor i doktor, Pejdž Džons, pokazati koje vežbe treba da radite i kako:

 

Foto: Pelvic Pain Foundation

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group