Fitness - Vežbe

Trening sa stomak pomoću rolera

Roler za stomak je sjajna vežba koja pogađa gotovo sve mišiće vašeg abdomena, ali mnogi prave jednu veliku grešku kada rade ovu vežbu...

Želja za čvrstim i izdefinisanim stomakom je razlog zbog kojeg mnogi muškarci počinju da treniraju i da posećuju teretanu. Ne kažemo da svi moraju da imaju pločice, ali se slažemo da pivski stomak nije nikome privlačan. Vežbe za trbušne mišiće često znaju da budu vrlo dosadne i zahtevaju dosta vremena od vas. Potrebno je izdvojiti dosta vremena svakog dana kako biste počeli da primećujete rezulate.

Trening sa rolerom za stomak je jedna od vežbi koja ubrzava proces treniranja stomaka i koja vam omogućava da istovremeno trenirate gotovo sve mišiće abdomena. Zbog toga mnogi fitnes stručnjaci preporučuju da se ova vežba redovno radi.

Međutim, postoji jedna caka, za koju vam verovatno niko nikada nije rekao. Ovu vežbu svi rade tako što se potpuno ispuže na pod i maksimalno isprave leđa, ali ako ovu vežbu radite sa ispravljenim leđima, vaši latisimus dorsi mišići (leđni mišići), će raditi najveći deo posla, što znači da vaš stomak neće biti dovoljno opterećen.

Kako bi ste svo opterećenje prebacili na stomak, potrebno je da se u leđima blago savijete i da se tako spuštate ka podu. Na ovaj način vaš abdomen će raditi sav posao, a vi ćete na taj način doći do bržih i boljih rezultata.

Pogledajte kako trener Džef Kavalier radi ovu vežbu i dobro obratite pažnju, jer on upravo savija leđa kako bi maksimlano opteretio stomačne mišiće.

Foto: jasonstake.com

  • Ključne reči: 

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group