Fitness - Vežbe

Vežbe za trapezius koje morate raditi

Ove dve vežbe će vam pomoći da imate veća i snažnija leđa...

Jak i čvrst trapezius je ključ ako želite da izgledate lepo i ako hoćete da budete izdržljivi i snažni. Međutim, muškarci često zaboravljaju na ovu grupu mišića i tako imaju problema da izgrade jaka i vizuelno lepa leđa. Oni koji trapezijus treniraju, obično rade klasične vežbe koje jesu dobre, ali koje vrlo brzo znaju da dosade.

Zato smo mi odlučili da vam predstavimo dve vežbe za trap koje će vam razbiti monotoniju u teretani i ono najvažnije, omogućiće vam da izgradite leđa poput Herkulesa.

Prva vežba -  nošenje bućica ili ruskog zvona

Uzmite u obe ruke bućice na koje ćete staviti malo veću težinu. Sve što sada treba da radite jeste da pravite malo veće i spore korake i da tako hodate sve dok bućice ne počnu da vam ispadaju iz ruku. Što težina bude veća, to će vežba biti efektivnija.

Druga vežba – razvlaćenje ka licu

Obično se razvlačenja rade kako bi se trenirale grudi i latisimus mišići, ali ako sajlu razvlačite ka licu i ako stavite malo veću težinu osetićete kako mišići trapeziusa rade i kako se stežu.

Obavezno radite ove vežbe kada dođe dan za trening leđa i videćete da ćete imati mnogo bolje rezulate.

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group