Lifestyle - Saveti

Kako da spremite jastoga kao profesionalac

Mnogi ne znaju da je ovo skupoceno jelo zapravo vrlo lako za spremanje...

Jastog je najskuplje jelo u mnogim restoranima i danas se tretira kao namirnica bogataša i najvećih hedonista. U restoranima, jedna porcija jastoga vas može kostati i oko 150 evra što je zaista velika suma novca. Međutim, mnogi ne shvataju da jastoga mogu pripremiti u svom domu na vrlo lak i jednostavan način.

Verovali ili ne, ovo jednostavno jelo se lakše sprema od jajeta. Kada kupite jastoga, sve što treba da uradite jeste da ga ubacite u šerpu sa ključalom vodom. Ako je jastog težak 500 g, ostavite ga u ključaloj vodi oko 5 minuta, a ako ima jedan kilogram, ostavite ga da ključa oko 10-12 minuta. Kada prođe ovo vreme, vaš jastog je bukvalno spreman za jelo i više ništa ne trebate da radite.

Međutim, tu se javlja jedan malo veći problem, a to je čišćenje školjke i serviranje jastogovog mesa. Mnogi ovo ne znaju da urade i tako od prelepog mesa dobiju gnjecavu i usitnjenu masu. Zato smo odlučili da vma pokažemo kako da oljuštite jastoga kao profesionalac.

Poznati kuvar, Gordon Remzi, je to demonstrirao u jednoj od svojih emisija i pokazao kako da sa lakoćom oljuštite i kako da kao pravi profesionalni kuvar servirate prelepo i ukusno meso. Kada meso izvadite, premažite ga sa malo maslinovog ulja, a zatim dodajte dodatke po želji.

Pogledajte video klip:

Foto: Reader's Digest

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group