Novak pobedio Vavrinku za polufinale

Srpski teniser je još jednom pokazao da se polako vraća u staru formu, rutinski savladavši švajcarskog reprezentativca Stanislava Vavrinku...

Prvi reket sveta je uspeo bez većih problema da se plasira u polufinale turnira iz Masters serije, koji se održava u Sinsinatiju. Iako se evidentno mučio u prethodna dva duela, Đoković je, lakše nego što se očekivalo, upisao još jednu važnu pobedu. Rezultat dovoljno govori koliko je Novak na kraju bio ubedljiv - 6:4, 6:1. Posle nešto više od sat vremena igre, Švajcarac je sportski čestitao boljem protivniku i poželeo sreću u nastavku turnira. Iako su susreti sa nepredvidljivim Vavrinkom uvek puni preokreta i uzbuđenja, to je izostalo ovog puta.

Novak je bio vidno raspoložen za igru, sa mnogo boljim procentom ubačenog prvog servisa i čak 74% osvojenih poena na prvi servis. U takvim uslovima, i mnogo bolji teniseri nemaju šanse protiv Đokovića. Vavrinka je imao znatnih problema sa prvim servisom i na kraju je 50% uspešnosti, još i dobar procenat, u poređenju sa tim kakav je imao tokom većeg dela meča. Jednostavno, Novak je bio previše dominantan za neki veći otpor Stanislava.

Novak sad vodi u međusobnim duelima sa Vavrinkom - 18:4, što dovoljno govori o uspešnosti mladog Srbina. Ipak, i dalje boli poraz u finalu čuvenog Rolan Garosa.

U prvom setu, viđena je relativno izjednačena igra, gde su oba tenisera uspevala da osvoje setove na svoj servis. Švajcarac je počeo susret dosta agresivno, želeći od starta da nametne svoj ritam igre i natera Novaka na defanzivu. U trenutcima kada Novak nije bio dominantan u polju, služio ga je servis, koji je zadavao dosta problema Stanu. Pri nerešenom rezultatu (4:4), Stanislav je znatno lošije ušao u gem, što je Novak iskusno znao da kazni. Uz dve neiznuđene i dve duple servis greške, Novak konačno dolazi do brejka i stiče nedostižnu prednost, imajući u vidu odličan servis koji ga je služio. Zadržavajući prednost na svoj servis, prvi reket sveta je uspeo da osvoji prvi set, rezultatom 6:4.

Drugi set je doneo totalnu dominaciju Srbina, sa odličnim prvim gemom i brejkom. Ubrzo, Stanislav je u potpunosti „položio oružje“ dajući srpskom teniseru veliki broj šansi da stvori ubedljivu prednost na terenu. Nakon još većeg pritiska, Vavrinka je opet izgubio gem na svoj servis. Već tada je bilo jasno da neće biti u stanju da se vrati u meč i da je pitanje pobednika rešeno. Novak je naterao protivnika na čak 33 greške do kraja susreta, što je relativno puno, kada se zna kakav je igrač u pitanju. Iako je Đoković odlučio da spusti malo ritam i da ne forsira toliko na servis protivnika, ni to Stanislavu nije bilo dovoljno. Drugi set se završio relativno brzo, uz dosta ubedljiv rezultat na strani Srbina - 6:1!

Nakon meča Novak je sportski pohvalio protivnika, pokazavši na taj način svoju veličinu. O svojoj partiji, ostao je skroman. “Takva partija došla je u pravom trenutku s obzirom na to da sam igrao s jednim od najvećih rivala, s momkom od kojeg sam izgubio u finalu Rolan Garosa. Pristupio sam meču vrlo ozbiljno kako bih došao u poziciju da pobedim. To sam i učinio. Servirao sam veoma dobro set i po. U suštini, odigrao sam bolje u svim aspektima nego u prva dva kola“, izjavio je Novak nakon meča.

U polofinalu Sinsinatija, Đoković se sastaje sa ukrajinskim teniserom Dolgopolovim, u subotu od 19 časova po srednjeevropskom vremenu.

Foto: B92.net

K.Č.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group