4 znaka dehidratacije koje ne smete ignorisati

Više slika

Više slika

Dehidratacija može biti kobna po vaše zdravlje, pa obratite pažnju na ove simptome...

Dehidratacija se dešava kada vaše telo počinje da gubi vodu. Dehidratacija se najčešće javlja kada je čovek izložen velikom naporu ili temperaturu pa se prekomerno znoji i na taj način gubi vodu iz organizma. Ako trenirate i bavite se bilo kojm vrstom fitnesa, onda uvek us vojoj blizini imajte flašu sa vodom. Dehidratacija je vema česta u situacijama kada ljudi treniraju i ne piju dosta vode.

Najveći problem kod dehidratacije je činjenica da je možete zanemariti dok ne bude prekasno. To znači da morate obratiti pažnju na simptome vašeg tela koji ukazuju da vaše telo ima manjak vode.

1. Ubrzan rad srca

Ubrzan rad srca je jedan od simptoma dehidratacije, ali on vam teško može pomoći, pogotovo kada trenirate, jer će vaše srce tada u svakom slučaju lupati brže. Međutim, ako mirujete i osetite da vam srce lupa brže, popite čašu vode i videćete da će vam biti mnogo bolje.

2. Vrtoglavica

Vrtoglavica takođe može biti odličan pokazatelj da ste dehidrirali. Iako se vrtoglavica može javiti i zbog pada šećera u organizmu, poželjno je da popijete čašu vode kada osetite poremećaj ravnoteže. Sačekajte par minuta i ako vam bude bolje, to je znak da je vašem telu falila voda.

3. Opuštena koža

Ovo takođe može biti sjajan pokazatelj da li ste dehidrirali. Koža na na vašoj šaci bi trebalo odmah da se vrati u prvobitno stanje kada je povučete ili uštinete. Ako primetite da vam koža visi i da se sporije vraća u prvobitni položaj, to je znak da ste dehidrirali.

4. Urin sa jakim mirisom

Ako vaš urin ima jak miris, to je dobar pokazatelj  da ste dehidrirali. Boja urina je u ovom slučaju veoma žuta i više liči na narandžastu boju, pa ako imate ovaj simptom obavezno popite jednu ili dve čaše vode.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group