Najčešća greška koju muškarci prave u teretani

Sigurni smo da i vi pravite ovu grešku...

Pošto je teretana trenutno najpopularniji vid vežbanja, veliki broj muškaraca provodi dosta vremena u njima. Svi idu tamo zbog istog cilja, a to su bolji izgled, veći mišići i veća snaga. Međutim, primetili smo da dosta muškaraca pravi veliku grešku kada je treniranje u pitanju.

Šon Argent, direktor centra za zdravlje i ljudske performanse na Rutgers Univerzitetu kaže da je ova greška veoma česta i da se mora odmah ispraviti.

Evo o čemu je reč:

Muškarci većinom kroče u teretanu jer su nezadovoljni svojim izgledom i to je u redu, međutim, tamo obično pronađu nekog nabildovanog i isklesanog muškarca na koga žele da se ugledaju i koga žele da izimitiraju. Ovo je najveća greška.

Prvenstveno, svako telo je drugačije i možda vam vaša genetika ne dozvoljava da izgledate kao vaš uzor. Dakle, prvo morate da uraditie istraživanje i da se konsultujete sa vašim trenerom oko vaših želja i realnih rezultata koje možete dobiti.

Muškarci obično misle da će postići dobre rezultate ako rade vežbe koje rade profesionalni bodibilderi. Naravno, to nikako ne može biti, jer su bodibilderi po 6 sati u teretani i koriste suplementaciju koju vi verovatno ne možete da priuštite.

Greška je takođe u pripremi.

Veliki broj muškaraca dođe bez velikog znanja u teretanu i radi vežbe tek onako, misleći da će tegovi uraditi svoj posao. Ako želite da postignete rezultate, vaše mišiće morate aktivirati i iscepati mišićna vlakna kako bi se ona povećala, ali se takođe morate paziti povreda.

Ovde je potreban savršeni balans koji će vam najbolje dati trener.

Dakle, ako ste početnik, ne radite ništa sami i ne gledajte druge. Fokusirajte se na svoje telo i na svoje mogućnosti i tako ćete postići daleko bolje rezultate.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group