Zašto svaki muškarac treba da trenira boks

Ovo nije samo sport koji će vas naučiti da se branite, već  će vam pomoći da dobijete telo o kakvom ste samo sanjali...

Boks je sport u kojem ćete aktivirati svaki deo vašeg tela i gde ćete zaista trenirati vašu izdržljivost i snagu. Kada se spomene boks kao vrsta treninga, onda to ne znači da vi svakodnevno morate da se „lemate“ sa drugim muškarcima, već trebate da primenjujete bokserski trening i da udarate u džak, kako biste ojačali vaše kosti i mišiće i kako biste postali izdržljiviji.

Mnogi koji žele da postanu snažniji i izdržljivi odlaze u teretanu na trening sa tegovima, ali mi smatramo da je bokserski trening isto toliko dobar i da će učiniti da zaista postanete jaki i snažni.

Svako ko je makar 10 minuta udarao u vreću za udaranje, video je koliko je naporna i teška ova vežba. Zbog toga vam preporučujemo upravo bokserski trening uz pomoć kojeg ćete doći do željene snage i kondicije. Bokserski trening obuhvata nekoliko različitih vežbi pa ćete pored udaranja, skakati i trčati.

Pre svega treba vam vreća, par dobrih rukavica i bandažeri. Vreće se mogu naći u različitim veličinama i nisu nešto preterano skupe. Rukavice ne moraju da budu bokserske. Možete koristiti MMA rukavice sa otvorenim prstima kako bi imali veću pokretljivost prstiju. Obavezno stavljajte bandažere na vaše zglobove i šake, jer siloviti udarci mogu dovesti do povreda.

Počnite sa blagim udarcima i budite konstantno u pokretu. Skakutanje i brza kretnja poboljšaće vaše reflekse i kondiciju. Kada krenete sa jačim udarcima, čvrsto stegnite šaku i ne krivite zglob kako bi izbegli povrede.  Menjajte udarce i udarajte visoko i nisko u vreću.

Udarajte po rundama. Neka vam jedna runda traje 2, 3 minuta i u tom vremenskom periodu dajte svoj maksimum. Po završetku runde napravite pauzu od jednog minuta i onda nastavite. U početku nećete moći mnogo da izdržite i videćete koliko sta zapravo jaki i izdržljivi. Kako vreme bude odmicalo, vaša snaga i kondicija će se povećavati, dok na kraju ne budete udarali kao Tajson.

Ako budete trenirali boks, evo šta će vam se desiti:

1. Postaćete snažniji
2. Bićete brži
3. Imaćete više kondicije
4. Bićete izdržljiviji
5. Bićete spremni da se branite u neočekivanim situacijama
6. Treniraćete čitavo vaše telo
7. Gubićete kilograme i imaćete sjajan kondicioni trening
8. Oslobodićete se nepotrebnog stresa
9. Bolje ćete spavati
10. Bićete srećniji

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group