Evo zbog čega treba da jedete kikiriki

Kikiriki je neverovatno ukusna i istovremeno zdrava namirnica koju možete konzumirati svakodnevno...

Nova istraživanja su pokazala da je kikiriki neverovanto koristan za ljudsko telo, pogotovu kada je reč o srcu. Istraživači su regrutovali 15 muškaraca koji su imali probleme sa težinom. Jedna grupa muškaraca je svakog dana pila šejkova koji su u sebi sadržali kikiriki, dok je druga grupa pila šejk bez kikirikija.

Rezultati koji su kasnije uzeti su bili zapanjujući. Muškarci koji su konzumirali kikiriki imali su poboljašne trigliceride za 35% i uspeli su da izgube kilograme.

Kada se unosi hrana u organizam, arterije postaju čvršće i ograničavaju protok kiseonika. Ljudi koji se nezdravo hrane i koji arterije zapušuju masnim naslagama zbog toga imaju veću verovatnoću od srčanog udara, jer srce radi pod većim naporom. 

Međutim, kikiriki je pokazao da ima sposobnost da arterije omekša i da uspostavi bolji protok krvi kao i bolju transportaciju kiseonika kroz arterije. Naravno, kikiriki u  ebi sadrži i dosta vitamina B koji je takođe odličan za vaše telo.

Ipak, naučnici upozoravaju da se ne smete opustiti i preterano jesti ovaj orašasti plod jer i on u sebi sadrži masti. Kikiriki jeste zdrav ali samo u umerenim količinama. Šaka kikirikija svaki dan će biti dovoljna da omogući vašem srcu lakši rad. Sve preko toga može dovesti do još većih komplikacija.

Dakle, kikiriki je zdrava i hranljiva namirnica koja vam može poslužiti kao svakodnevna užina, ali obratite pažnju da ne preterujete sa količinom. Kao i sa svim stvarima u životu, umerenost je ključ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group