Gordon Remzi otkrio kako se pravilno spremaju špagete

Ako volite povremeno da obradujete vašu lepšu polovinu i prijatelje italijanskim specijalitetima, onda će vam saveti čuvenog kuvara Remzija dobro doći...

Špagete su definitivno jedno od omiljenih italijanskih specijaliteta i pošto se brzo spremaju, ljudi obožavaju da ih spremaju u svojim domovima. Međutim, postoji nekoliko caka koje će vam pomoći da napravite savršene restoranske špagete. Gordon Remzi je jedan od najpoznatijih svetskih kuvara i ovoga puta odlučio je da pokaže svima kako se kuvaju špagete.

Pre nego što ubacite pastu u sud za kuvanje, vodu morate pustiti da proključa, a zatim sipajte malo maslinovog ulja. Ulje i ključala voda će omogućiti da se špagete konstantno pomeraju i da se tako međusobno ne zalepe, ali i da se ne zalepe za sud u kome se peku.

Da bi špagete bile ukusne, morate voditi računa da ih ne prekuvate. Za tanke špagete, 3-4 minuta kuvanja je obično dovoljno. Špagete trebaju da budu mekane, ali da u svom središtu imaju osećaj tvrdoće. To je prava mera savršeno kuvanih špageta.

Na kraju, kada ih skuvate i procedite, začinite ih po želji i obavezno prolijte malo maslinovog ulja koje će učiniti da špagete budu ukusnije i da se ne lepe. Na kraju, dodajte sos po želji i uživajte u pravom italijanskom obroku.

Foto: Variety

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group