Hrana koja ubrzava starenje

Ako želite da budete dugovečni i zdravi, onda smanjite unos ovih namirnica...

Ono smo šta jedemo, pa ako konzumiramo hranu koja nije zdrava, koja sadrži aditive i mnoštvo dodatih šećera, onda nikako ne možemo očekivati da budemo dugovečni i zdravi. Iako je preporuka mnogih nutruicionista da se sve jede umereno i da ishrana treba da bude maksimalno raznovrsna, postoje namirnice koje morate jesti u minimalnim količinama, jer upravo te namirnice utiču na starenje organizma i dovode do toga da vaša koža bude suve, naborana i da brže stari.

Evo o kojim namirnicama je reč:

1. Šećer

Šećer uništava proteine i lipide, dovodi do povećanja kiograma i generalno šteti telu ako se konzumira u veliikm količinama. Zbog toga šećer morate ograničiti i izbegavati namirnice koje su obogaćene njime.

2. Pohovana hrana

Pohovana hrana sadrži ogroman broj nezdravih masti koje štete našoj koži i telu i dovode do nepravilnog rada kardiovaskularnog sistema. Na taj način se smanjuje prokrvljenost do kože i samim tim koža psotaje opuštenija i naboranija.

3. Alkohoh

Alokohol u telu sakuplja toksine koji se najviše fokusiraju u koži. Iako se delo ovih toksina izbacuje preko znoja, oni štete koži i čine da ona bude nezdrava i da brže stari.

4. So

Velike količine soli dovode do zadržavanja tečnosti u telu, što utče loše i na kožu koja postaje teža i više se rasteže i bora zbog toga.

5. Kafa i napitci koji sadrže kofein

Kofein ima obrnuti efekat od soli i izvlači vodu iz organizma, što dovodi to toga da naše telo i koža budu dehidrirani, što dovodi do ubrzanog starenja i oštećenja.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group