Hrana koju nikako ne treba da jedete za doručak

Da li često postajete pospani posle doručka?

Ne brinite, jer niste jedini. Ovo je problem sa kojim se suočavaju mnogi ljudi. To zavisi od hrane koju jedete i kako vaše telo reaguje na određenu vrstu hrane. Najbolje je da ručate oko 9 časova, jer što više odlažete obrok, više ćete biti gladni i imaćete veću želju za hranom punom šećera i masti, kao što je pržena hrana i poslastice.

Idealan ručak treba da sadrži vitamine, minerale, zdrave masti, ugljene hidrate i proteine. Zbog toga, dobar izbor za doručak mogu biti sendvič (piletina, jaja, sir ili pečena govedina) ili riba.

Ova tri proizvoda su među najgorim izborom za doručak, jer oni uzrokuju pad energije.

1. Prženi krompirići

Pomfrit se prži u dosta ulja i to je ugljeni hidrat koji uvek treba izbegavati jer povećava šećer u krvi. Ako jedete pomfrit za doručak, verovatno je da ćete doživeti brzi pad energije i pospanost.

2. Kravlje mleko

Iako kravlje mleko može biti deo izbalansirane ishrane, takođe ima negativan uticaj na energiju tela. Kravlje mleko se teško vari, pa onda većina krvi ide u creva, dok ostatak tela mora da radi sa smanjenim protokom krvi.

3. Puter od kikirikija

Kada jedete sendvič sa puterom od kikirikija, verovatno ćete osetiti pospanost. Krivac za to je aminokiselina triptofan, koja se nalazi u puteru koji je naročito popularan u Sjedinjenim Američkim Državama. To ne znači da u potpunosti eliminišete puter iz ishrane, ali možete kombinovati sa "super" hranom koja daje energiju, kao što su žitarice, čija seme, neko voće i drugi zdravi proizvodi.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group