Naučnici tvrde: Ispijanje kafe je zapravo zdravo

Beskrajna debata o uticaju kafe na čovekovo zdravlje se nastavlja. Najnovije studije tvrde da je ispijanje kafe jako dobro po zdravlje jetre. Ovo je odlična vest za sve one koji vole da popiju i mamurluk leče upravo ovim napitkom.

Britanci koji su poznati po ispijanju čaja sve više prelaze na kafu, pa uopšte ne čudi što se na svakom drugom ćošku nalazi coffee shop. Muški stanovnici širom Velike Britanije u proseku popiju 13 šoljica nedeljno što iznosi oko 500g godišnje.

 

Obzirom na povećan trend unošenja kofeina kod britanskog stanovništva naučnici sprovode studiju za studijom u želji da dobiju odgovor na dilemu – da li je kafa zdrava ili štetna po zdravlje. Poslednja u nizu studija, koja je objavljena u magazinu Hepatology, pokazuje da ljudi koje dnevno piju po 3 ili više šoljica kafe znatno smanjuju šanse za oboljenje jetre. Ovim je zapravo indikovano da se kafa povezuje sa zdravom jetrom.

P.Ć.


All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group