Evo zašto ne bi trebalo da bežite od pilatesa

Sve više muškaraca bira ovu vrstu vežbi, ali zašto?

Ranije ove godine, video o pilatesu postao je viralan na TikTok-u, na kojem Glen Pauel radi na reformer mašinama. A istina je da u poslednje vreme sve više muškaraca koji rade pilates dolazi do izražaja, kao što je Džastin Biber i drugi.

Pa, možda smo pilates malo potcenili. Iako je reč o vrsti fitnesa koju su popularisale pre svega žene, pilates je zapravo kreirao muškarac. I to svakako nije slučajno.

Pilates ima malo fizičko opterećenje, ali mnogo pomaže u fleksibilnosti i držanju, dok mnogi smatraju da je to izazov. Naravno, pilates je oblik vežbanja koji zahteva snagu i disciplinu, dok prema rečima stručnjaka, dosta pomaže i kod povreda i usvajanja pravilnog držanja tela.

Svi navedeni razlozi, dakle, teraju muškarce da se sve više okreću ovoj vrsti gimnastike, koja se do sada smatrala ženskom. I dok smo ranije pominjali samo Džastina Bibera, sada vredi napomenuti da su neki od onih koji su se prepustili pilatesu Lebron Džejms, Kristijano Ronaldo, Dejvid Bekam i Brajs Harper.

Možda je vreme da prestanete da ga odbacujete i samo probate...

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group