Kako da budete u formi bez odlaska u teretanu

Ako mislite da je teretana jedini način da budete u formi, onda se varate...

Postoji mnogo načina uz pomoć kojih možete doći do kondicije i dobrog fizičkog stanja. Teretana nije jedini način. Setite se da ste kao mali trenirali i igrali različite sportove koji su vam pomagali da budete u odličnoj formi. Tada niste ni pomišljali o teretani.

Teretane su u poslednjih 10 godina postale neverovatno popularne i sada se čine kao najbolji i najbrži način za trening. Iako su teretane veoma dobre i korisne, one nisu jedini način za dobru formu i kondiciju.

Mi vam predstavljamo nekoliko saveta koji će vam pomoći da budete u vrhunskoj formi bez odlaska u teretanu.

08.  Vožnja bicikla

Odlična i zabavna kardio vežba koja će vam nabiti kondiciju za tili čas. Vožnja bicikla je veoma korisna i zdrava rekreacija koja će vam pomoći da sagorite višak masnih naslaga , da se osećate dobro i da uživate sa prijateljima. Biciklo možete voziti svaki dan na posao i nazad i to će vam biti sasvim dovoljno da na dnevnom nivou aktivirate vaše telo.

07. Trčanje

Veliki broj fitnes trenera se slaže da je trčanje najbolja vežba, jer pogađa veliki broj mišića. Ovo je prvenstveno kardio vežba koja će vam pomoći da smršate i da dobijete bolju formu i kondiciju. Za razčliku od trčanja na traci, trčanje pored reke ili u šumi izgleda mnogo izazovnije i donosi bolje rezultate.

06. Seksualni odnosi

Svi se slažemo da je seks odlična i naporna vežba. Dakle, potrudite se da sa vašom lepšom polovinom što više uživate, jer ćete istrovremeno trenirati i poboljšati vaše telo. Seksualni odnosi takođe sagorevaju veliki broj kalorija, pa ako imate višak kalorija, možda je ovo najbolji trening za vas.

05. Fitnes aplikacije

Pošto živomo u vremenu moderne tehnologije koje nam pruža bezbroj informacija u svakom trenutku, njih možemo iskoristiti i za trening i dobrobit našeg tela. Mnogobrojne fitnes aplikacije nude veliki broj vežbi i saveta koje možete primenjivatiu u kući. Takođe, aplikacije o ishrani vas mogu svakodnevno podsećati kad i šta treba da jedete.

04. Plivanje

Plivanje je jedna od najboljih i najuticajnijih vežbi za naš organizam i telo. Tokom plivanja, veliki broj naših mišića je pod konstantnim pritiskom i naporom, pa zbog toga možete steći bolju kondiciju i biti u boljoj formi. Ako volite da plivate, ovo može biti najbolja opcija za vas. Dovoljno je da 3,4 puta nedeljno posetite najbliži bazen i vaše telo će vam biti zahvalno.

03. Grupni sportovi

Već smo rekli da ste kao deca bili pod konstantnim treningom iako toga niste svesni. Dakle, pokušajte da to uradite opet. Okupite staru ekipu za fudbal ili basket i idite na najbliži teren. Možda nećete igrati kao pre, ali ćete dobro opteretiti vaše telo. Ako ovo budete praktikovali svake nedelje, to će biti dobar trening za vas.

02. Vežbanje kod kuće

Veliki broj ljudi ne stiže da vežba napolju i da poseti teretanu, pa je zbog toga bitno da trening prenesete u vaš dom. Postoji veliki broj vežbi koje možete raditi u vašem domu, pa makar radili samo sklekove, zgibove i trbušnjake, dovoljno ćete opteretiti telo na dnevnom nivou i tako poboljšati vaš izgled i formu.

01. Zdrava ishrana i dijeta

Koliko kod se trudili i trenirali, ništa vam neće pomoći ako se nezdravo hranite. Pokušajte da kontrolišete unos kalorija na dnevnom nivou i da jedete namirnice koje se lako i brzo vare. Ako imate problema sa kilažom, onda pokušajte da budete na nekoj dijeti i da tako ubrzate proces mršavljenja. Pravilna ishrana i redovan trening je ključ dobrog i zdravog izgleda.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group