Kako da ostanete u formi kada odete na more

Mnogi ljudi godišnji odmor koriste kao odmor od sopstvenog načina života, a ne samo od radnih obaveza…

Svaki njihov dan ispunjen je rutinama od jutra do mraka i jednostavno žele da se prepuste uživanju i odmaranju, a ne smeta im ni kada nabace nekoliko kilograma viška ili malo ispadnu iz forme. Međutim, ukoliko želite da zadržite svoju kondiciju i kada ste na odmoru, a teretana vam nije u blizini, i to je moguće. Ukoliko idete na more, postoji izobilje vežbi koje možete raditi u vodi i pored nje.

Iako je plivanje samo po sebi sjajna vežba koja aktivira celo telo, ovaj put ga preskačemo – plivanje može biti opuštajuća aktivnost i samim tim, ne treba se mešati sa rutinom treninga. Evo šta sve možete raditi:

Trčanje u vodi

Iako vam zvuči pomalo suludo, trčanje u vodi je sjajan način da se veoma brzo umorite i aktivirate dosta svojih mišića. Dok plutate u vodi, pretvarajte se da trčite. Stajaćete u mestu, ali će vaše telo biti pod naporom zahvaljujući vodi koja ga okružuje.

Trčanje u plitkoj vodi

Kada ste u vodi do kolena, otpor koji vaše noge trpe je za 75 % veći nego kada ste na suvom. Trčite po plićaku i videćete da ćete se brzo umoriti, a ako ste spremni za pravi izazov, pokušajte isto da izvedete u nešto dubljoj vodi.

Ronjenje

Ukoliko ste probali da ronite do većih dubina, sigurni smo da ste i sami primetili da to nije nimalo lak zadatak. Vaša pluća moraju biti u formi, pritisak vode vam steže glavu, a mišići se kontrahuju. Samim tim, ronjenje je sjajan trening!

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group