Pištolj čučnjevi – sjajna vežba za noge

Više slika

Više slika

Ako vam obični čučnjevi ne predstavljaju veliki napor, onda će pištolj čučnjevi biti savršena vežba za vas...

Vežbe za noge su često najdosadnije i najmanje rađene vežbe u teretani. Vaše noge moraju biti pravilno aktivirane i trenirane, kao i svaki deo vašeg tela. Čučnjevi su najpopularnija vežba za noge, ali često znaju da budu dosadni i kasnije ne predstavljaju neko veliko opterećenje.

Pištolj čučnjevi su teža varijanta čučnjeva koji će vas sigurno umoriti. Ovi čučnjevi rade se na jednoj nozi, dok je druga noga poptuno ispružena. Forma u kojoj se nalazite podseća na izgled pištolja, pa je otuda ova vežba dobila i ime.

Vežba se radi na sledeći način. Jedna noga treba da bude ispružena, dok se drugom nogom spuštate u čučanj. Kada se spustite u čučanj, vaša podignuta noga ne sme da dodiruje zemlju i mora da bude ispružena u kolenu. Ovu vežbu radite tako što ćete svaki put menjati vaše noge.

Odmah ćete primetiti da je ova vežba neverovatno zahtevna i teška. Potrebna je velika snaga kako bi radili veliki broj ponavljanja, a vaše butine, zglobovi i kolena biće pod velikim pritiskm. Takođe, ravnoteža je od ključnog značaja, pa ćete pored snage poboljšati i ovu veštinu.

Pogledajte video klip kako bi bolje shvatili kako se radi ova vežba.

All Rights Reserved. | 2009 - 2024. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group