Svetski prvak u džudou otkriva tajne svog treninga

Visok 195 centimetara i težak oko 130 kilograma, ovaj čovek bez ikakvog iznenađenja predstavlja borca koga je veoma teško dobiti u duelu, ali i jednog od majstora džudoa sa najviše medalja svih vremena...

Još od prvog takmičenja na Svetskom džudo prvenstvu, davne 2007. godine, ovaj čovek je svojoj kući odneo deset zlatnih medalja, u koje nećemo ubrajati dve Olimpijske. Sudeći po Rineru, on ne želi da uspori ili da se zaustavi.

"Svakoga dana sam veoma motivisan da postanem bolji borac i osvojim više titula", izjavio je Riner preko telefona, direktno iz Pariza i uz upotrebu francuskog prevodioca. "I dalje sam mlad, s toga, još više pobeda stoji preda mnom u budućnosti." Ovaj atleta je već najavio svoje prisustvo na Letnjim Olimpijskim igrama 2020. godine, a verovatno će se pojaviti ovog septembra kako bi jurio 11 zlatnu titulu Svetskog džudo šampionata.

Imajući u vidu da su Rinerova takmičenja sva u najvišim divizijama, verovatno možete zamisliti koliko vremena tokom dana provodi u teretani, pomerajući teške tegove od gvožđa. Međutim, uprkos podizanju tegova, ovaj atleta smatra da njegov najveći uspeh dolazi iz agilnosti koju gradi putem sprinta kombinovanog sa vežbama u teretani i dugim časovima provedenim na strunjači.

"Ne postoji previše boraca teške kategorije kao što sam ja, a da rade brdske trke i uspone", rekao je Riner. "Ali ja smatram da upravo momci moje konstitucije moraju biti forisirani na kardio kako bi dobili mentalnu snagu i postali veoma aktivni. Mentalna snaga predstavlja ključ uspeha u sportovima visokog nivoa kao što je moj. Ja daleko duže ostajem u sparingu zbog svih sprinterskih vežbi, kojima posvećujem veliku pažnju napolju."

Treninzi podizanja tegova predstavljaju još jedan veoma bitan dodatak, ali onaj koji, pre svega, njegov lični trener ohrabruje. "Naravno da je potreban rad i daleko je teže ljudima koji nose veću kilažu", dodao je majstor džudoa. "Ja smatram da sam sposoban za dostizanje daleko veće fluidnosti i fleksibilnosti putem izvršavanja pokreta nalik podizanju, potezanju i penjanju uz konopac."

Kako bi svoje telo doveo u savršenu formu i uklopio svoje mnogobrojne treninge zajedno, Riner priznaje da mora uraditi minimum pet kompleta vežbi tokom dana. Sada, njegov intenzivan režim treninga nalazi se u pravom centru pažnje, zbog predstojeće Under Armour kampanje pod nazivom “Will Finds A Way”, za čiju je naraciju zadužen niko drugi do Dvejn "The Rock" Džonson.

Predstavljamo vam jedan od celokupnih tretmana ovog svetskog šampiona pod nazivom The Full-Body Circuit, a u primeru ispod specijalno izdvajamo vežbe koje je kreirao Rinerov trener, Benoit Kampargue, specijalno za svog borca, koji ove "pune krugove" radi u četiri serije, jednu za drugom.

1. Trbušnjaci sa rotacijom - 20 ponavljanja

2. Sklekovi na težini tela - 8 ponavljanja

3. Preskakanje vijače - 10 ponavljanja

4. Sedeće veslanje sajlom - 10 ponavljanja

5. Zgibovi - 20 ponavljanja

Nadamo se da ovo može svakom od krupnijih sportista pomoći, ali i svim ostalima, naravno, mada uvek imajte na umu da je ovo samo jedan od setova koji Francuz koristi uz brojne druge vežbe.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group