Vrhunski plivač odlučuje da isproba vežbe specijalnih jedinica

Plivanje može biti veoma efektivna forma vežbe za celo telo, ali retko ko od nas pogleda u bazen i pomisli da ona može postati nešto još ekstremnije...

U poslednjem snimku MySwimPro kanala, trener plivanja i trostruki osvajač Nacionalnog šampionata i titule U.S. Masters Swimming, Fares Ksebati, pisustvovao je posebnoj nastavi imena Deep End Fitness, koja kombinuje klasično plivanje sa nekonvencijalnim tehnikama namenjenim popravljanju funkcionalnih fitnes karakteristika.

Čas poseduje široku paletu vežbi, u rasporedu kraul sa ronilačkom ciglom postavljenom iznad površine, vađenje ronilačkih naočara sa dna bazena, ruku vezanih iza leđa, plivanje podvodnim olimpijskim dužinama i nošenje tegova tokom hodanja po dnu, nakon kojih sledi izlaženje iz vode praćeno serijama od deset sklekova i deset čučnjeva. Kako instruktor Don Tran objašnjava, celokupan program fokusira se na FREE princip, fokus, relaksaciju, ekonomiju pokreta i efikasnije disanje.

Fares je zaključio svoj trening igrom podvodnog torpeda, sportom kreiranim od strane instruktora u američke specijalne jedinice, jednom od najpopularnijih aktivnosti za ubijanje vremena u vojsci, više od jedne decenije. “Ova aktivnost kreirana je kao alat za treniranje u vodi, namenjen izgradnji samouverenosti i suzbijanju nelagodnosti u vodenom okruženju, kontroli nivoa strasa i anksioznosti tokom izvršavanja posebnih zadataka”, izavio je plivač. “Ove lekcije mogu se primeniti kako u vodi, tako i na kopnu.”

“Celokupan trening veoma je zabavan i definitivno predstavlja nešto drugačije do dizanja tegova, ili običnog plivanja”, dodao je Fares. “Naučio sam dosta tokom njegovog procesa, pomerajući svoje granice fizički i mentalno.”

N.Đ.

Izvor: Man’s Health

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group