Zašto morate raditi pištolj čučnjeve

Ukoliko ste već uradili na hiljade regularnih čučnjeva i možete ih ponavljati u nedogled bez preteranog napora, onda definitivno morate probati pištolj čučnjeve…

Sigurni smo da ste do sada milion puta videli nabildovane tipove u teretani, kojima su ramena poput trokrilnog ormara, dok njihove noge ne prate tu priču uopšte i podsećaju na pile. Noge su često najdosadniji deo tela za vežbanje, koji zahteva možda čak i najviše napora kako bi dobio pravu definiciju, formu i oblik. Ipak, koliko god da nas to iritiralo, moramo se posvetiti i njima zarad našeg celokupnog dobrostanja i izgleda.

Čučnjevi su svakako najpopularnija vežba za jačanje nogu, ali često umeju da budu dosadni i posle izvesnog broja ponavljanja više ne predstavljaju nikakav napor. Upravo tu na scenu stupaju pištolj čučnjevi koji će vas skoro pa sigurno umoriti. Oni se izvode na jednoj nozi, dok je druga u potpunosti ispružena. Forma koju želite da postignete prilikom izvođenja ove vežbe asocira na izgled pištolja, a otuda je i ova vežba dobila ime.

Dakle, pištolj čučanj se izvodi tako što je jedna noga ispružena, dok se drugom spuštate u položaj čučnja. Kada se spustite koliko možete, vodeći računa o pravilnom držanju kičme i kukova, ispružena noga ne sme da dodiruje zemlju i da se savija u kolenu. Tokom ponavljanja, svaki put menjajte nogu koju ispružate.

Verujemo da ćete nakon prvog pokušaja svhatiti koliko je ova vežba izazovna i koliko snage zahteva. Butine, zglobovi i kolena će biti pod neverovatnim pritiskom, dok ćete istovremeno vežbati i svoju ravnotežu. Ispod teksta vam predstavljamo video koji prikazuje kako se ova vežba pravilno izvodi:

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group