Faze erekcije kroz koje svaki penis prolazi

Ukoliko imate problema sa erekcijom, doživljavate padove prilikom odnosa ili niste baš najtvrđi kada bi trebalo da budete, moguće je da posedujete ozbiljan zdravstveni problem…

Kako su naučnici seksolozi jednom izjavili – penisi su poput otiska prsta, ne postoje dva ista, samim tim, normalno je da nisu sve erekcije iste, čak i kada govorimo o samo jednom polnom organu. Svakom muškarcu se desilo da je nekad više, a nekad manje čvrst prilikom seksulanog odnosa, ali, ukoliko ste primetili da imate poteškoće sa postizanjem pune erekcije, trebalo bi da razmotrite posetu lekaru i uradite neke osnovne preglede.

Generalno, muškarci nisu baš vični posetama urologa, pregled smatraju neprijatnim i sramotnim, pa često zanemaruju promene u svom fizičkom stanju, koje ponekad predstavljaju samo začetak nekog ozbiljnijeg oboljenja. Oko 52 posto muškaraca između 40 i 70 godina starosti iskusi erektilnu disfunkciju, dok u današnje vreme, ona više nije tolika retkost ni među mlađom populacijom.

Najčešći uzroci erektilne disfunkcije kod mlađih muškaraca su stres, preterivanje sa alkoholom, opijatima ili cigaretama, a potom se na listi nalaze i narušeno samopouzdanje, zavisnost od pornografije i problemi u odnosima sa partnerkama. Kada se radi o starijim muškarcima, njihovi problemi sa salutiranjem mališe kao okidač često imaju probleme fiziološke prirode, poput povišenog pristiska, visokog šećera, manjka testosterona i problema sa krvnim sudovima.

Svi ovi problemi se mogu lečiti, ali prvi korak ka tome jeste poseta lekaru, koji će utvrditi šta je izazivač vašeg stanja i pomoći vam da ga uklonite. Pregled urologa traje manje od 10 minuta, a svu neprijatnost koju možete doživeti bi trebalo da potisnete ili ostavite po strani zarad svog zdravlja.

Kako bi pomogli muškarcima da shvate u kom se stanju njihov vršnjak nalazi, jedna biofarmaceutska kompanija razvila je skalu erekcije, koju otkrivamo u nastavku:

Prva faza – sunđer

U ovom slučaju, penis je veći nego u stanju prirodne opuštenosti, ali je i dalje mekan zbog čega je penetracija nemoguća misija.

Druga faza – oguljena banana

Penis je malo tvrđi i podignutiji, ali i dalje nije dovoljno čvrst za seksualni odnos.

Treća faza – banana sa korom

Penis je podignut i dovoljno tvrd, ali ako mu spustite kožicu na glaviću, videćete da nije u stanju maksimalne napetosti.

Četvrta faza – krastavac

U ovoj fazi, penis je dovoljno tvrd i podignut, spreman za akciju.

Ukoliko ste imali seksualni odnos bez ejakulacije, ali ste postigli četvrtu fazu, to može biti znak umora ili stresa, a možda čak i preterane seksualne aktivnosti. Međutim, problem se javlja ako tokom odnosa dostignete treću fazu i povremeno padnete, bez mogućnosti dolaska do četvrte. Ukoliko ste u ovoj situaciji bili više puta, predlažemo vam da se što pre javite svom lekaru.

Lečenje problema sa erekcijom

Ukoliko lekar prilikom vaše posete utvrdi erektilnu disfunkciju, daće vam uput za vađenje krvi, odnosno celokupnu krvnu sliku, uključujući hormone štitaste žlezde, holesterol i šećer. Uz pomoć detaljnih pregleda se eliminišu potencijalni uzroci problema, kao što su krvni sudovi, pritisak ili srce, dok postoji mogućnost dobijanja medikamenata koji će vam pomoći da ih prevaziđete i ponovo budete najbolja verzija sebe u spavaćoj sobi.

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2023. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group