Brzo hodanje do posla dovodi do manjka kilograma

Ako ubrzate tempo vašeg pešačenja, sagorećete veliku količinu kalorija...

Često slušamo o tome kako je pešačenje zdravo i kako dovodi do održavanja kilograma. Svi oni koji nemaju vremena da treniraju, ili to jednostavno ne žele, trebali bi što više i češće da šetaju, jer će tako svoje telo učiniti snažnijim i jer će normalizovati metabolizam.

Međutim, nije dovoljno samo hodati, već je potrebno blago pojačati i ubrzati tempo. Fitnes stručnjaci kažu da  hodanje normalnim tempom neće doneti neke koristi po vaše telo i da vam to neće pomoći da smršate, niti da povećate kondiciju. Telo je naviknuto na takav napor, stoga ono ne dobija nikav boljitak.

Ako želite da ostvarite rezultate i da otopite kilgrame samo šetnjom. Onda je potrebno da pojačate tempo. Fitnes instruktori kažu da je najbolje da određeni deo puta do posla idete peške i da taj tempo prilično ubrzate, odnosno da brzo hodate do vašeg radnog mesta.

Tako ćete ubrzati vaš metabolizam i dovoljno opteretiti vaše telo da ono postepeno jača. Pošto ćete dan na poslu vervoatno provesti u sedećem položaju, povratak kući ponovo iskoristite kao priliku za šetanje, jer će to mnogo uticati na kvalitet vašeg života i vaše zdravlje.

Korigujte ishranu i po mogućnosti ubacite i lagani trening s vremena na vreme i sigurno ćete uspeti da održavate kilažu i da postignete željene rezultate.

Foto:Friday.mk

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group