Fitness - Fitness saveti

Koliko vežbanja na dan je dovoljno?

Mnogi se pitaju koliko treba da treniraju dok traje karantin?

Situacija sa korona virusom naterala nas je da sedimo kod kuće, a to znači da je odlazak u teretanu nemoguć. Zbog toga mnogi treniraju kod kuće i trude se da se na razne načine aktiviraju. Međutim, postavlja se pitanje, koliko je dnevnog vežbanja dovoljno?

Ogromno naučno istraživanje u Americi je ispitalo preko 1000 000 ljudi i došlo do sledećih zaključaka. Sat vremena vežbanja na dan je dovoljno da se vaše telo razdrma i da se vaš organizam oporavi.

Ista istraživanja su pokazala da ovakvo redovno vežbanje značajno poboljšava vaše zdravlje i umanjuje rizik od različitih bolesti i smrti.

Vežbanje može biti bilo kakve vrste, samo je bitno da ste u pokretu. Akoimate tegove koristite ih, a ako nemate nikakvu opremu za vežbanje, radite vežbe kao što su sklekovi, trbušnjaci i čućnjevi i koristite stolice, krevete i druge stvari u vašem domu koje vam mogu pomoći pri treningu.

Zapamtite, ako ste neaktivni tokom karantina, ugrožavate vaš život. Naučnici su dokazali da dugotrajno sedenje na dnevnom nivou može imati kobne posledice po nas. Ako ste neaktivni, rizikujete da dobijete dijabetes tipa 2, srčane probleme ili čak da umrete mlađi nego što trebate.

Foto:FashionBeans

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group