Fitness - Fitness saveti

Mršavljenje pomoću tople kupke

Najnovija istraživanja su pokazala da topla kupka može da sagori 140 kalorija za sat vremena...

Oni koji u svojim domovima imaju kadu biće srećni, jer su najnovije naučne studije pokazele da možete mršaviti dok se odmarate u toploj kupki. Utvrđeno je da boravak u toploj kadi u kojoj je voda zagrejana na 40 stepeni dovodi do kubitka kalorija. Sat vremena provedenog u toploj kadi donosi iste rezultate kao da ste pešačili 30 minuta, što znači da ćete za sat vremena odmaranja i opuštanja izgubiti oko 140 kalorija.

Takođe je utvrđeno da duže kupanje u napunjenoj kadi dovodi i do smanjivanja šećera u krvi, što će značiti svim osobama koje imaju problem sa visokim šećerom. Možda gubitak od 140 kalorija ne zvuči kao nešto mnogo, ali ako ste bili na treningu i izgubili 700 kalorija, onda zamislite da izgubite još dodatnih 140 tako što se odmarate i opuštate.

Tokom ove metode mršavljenja, potrebno je da održavate temperaturu vode na konstantnih 40 stepeni, tako da povremeno dodajte toplu vodu kada primetite da se voda u kadi hladi. Koristite termometre kako biste motrili na temperaturu vode.

Foto:A Hot Tub Place

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group