Profesionalni kik bokser otkriva tajnu iza zastrašujućeg Tajsonovog udarca

Od kada je Majk Tajson imao veliki povratak iz penzije prošle godine, svet boksa se konstantno osvrće na neverovatnu snagu surovog udarca bivšeg šampiona teške kategorije...

U novom snimku podeljenom na njegovom YouTube kanalu, profesionalni kik bokser, Gabriel Varka, pružio je uvid u tehniku koja omogućuje legendarnom Tajsonu da udara ekstremno snažno.

Pre svega, Varga je istakao način na koji Tajson pomera svoju glavu sa jedne na drugu stranu kako napreduje, stvarajući pokretnu metu za svoje protivnike ometajući ih istovremeno. "Uvek morate nagađati gde će mu glava biti, uvek pokušavajući da pronađete svoju metu, sve do trenutka dok Majk ne eksplodira i krene na vas". Ovaj pokret ne bi trebalo da dolazi iz gornjeg dela tela, savetuje Varga, već iz nogu, pomeranjem težine sa jedne na drugu. "Kada se prebacim na levu nogu, moja leva ruka će biti slaba, ali će moja desnica imati prostor za razvijanje ogromne snage."

Nešto što Tajson radi, jeste opterećivanje te ruke, njenim povlačenjem unazad i vođenjem suprotnim ramenom. Ovo je rotacioni pokret, koji povlačenjem zadnje noge i njenog uključivanja u udarac samo dodaje još više snage.

Varga je zatim demonstrirao na koji način možemo početi sa uključivanjem ovih tehnika u naše bokserske treninge, upotrebom kanapa ili gume za vežbanje, vezujući čvor između dva mesta u visini glave, kako bismo vežbali izbegavanje i rotacione pokrete. "Prilikom prebacivanja težine sa jedne na drugu stranu ovo jednostavno vremenom postaje mišićna memorija. Vaše telo se rotira i vi se savijate uz pomoć prave noge. Ovo znači da u bilo kom momentu možete preći u ofanzivu i uklizati u udarac, konstantno naprežući svoju kilažu generišući ovim putem dodatnu energiju."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group