Fitness - Fitness saveti

Uz omiljenu muziku možete podići veću težinu

Ako slušate muziku dok trenirate, onda to znači da ćete ostvariti bolje rezultate...

Da li ste primetili da vam boravak lakše pada i da naporne vežbe radite lakše kada slušate muziku. Naučnici su želeli da provere tu tvrdnju i da vide zbog čega muzika toliko utiče na nas kada radimo nešto fizički zahtevno. Naučnici su utvrdili da slušanje omiljene muzike zna da nam „poveća“ snagu i do 20% , što uopšte nije mala stvar.

Muzika u našem mozgu stvara osećaj komfora i dovodi do lučenja serotonina, hormona zbog kojeg se osečamo lepo i srećno. Zbog  toga kada slušamo muziku u teretani imamo osećaj da nam je lepo. Međutim to nije sve. Energična muzika nas tera da radimo jače i snažnije, pogotovo ako slušamo pesme koja simobliše snagu i izdžljivost.

Pesme koje volimo takođe čine da nam vreme u teretani prođe brže, pa ćemo zbog toga lakše podneti naporne i dugotrane treninge.

Ipak, na performanse u teretani utiču samo energične pesme, koje su brze i koje imaju jaku melodiju. Lagane pesme poput balada i slično, neće vas toliko pokrenuti na trening, jer će u vašem mozgu izazvati sasvim druge emocije.

Zato se trudite da slušate energičnu elektronsku i pop muziku, a takođe i malo tvrđi rok zvuk nije loš.

Foto:RallyPoint

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group