Vrhunski trener otkriva par trikova za topljenje masti i dostizanje savršene forme

Don Saladino je legendarni lični trener iz Njujorka, koji je pomogao brojnim zvezdama da dostignu svoju vrhunsku fizičku formu, radi igranja uloga superheroja na velikim platnima...

Neka od ovih imena uključuju pripremanje Hjua Džekmana za ulogu Vulverina, Skarlet Johanson za Crnu Udovicu, Rajana Rejnoldsa za rolu Dedpula, Sebastijana Stana za Zimskog vojnika i Dejvida Harbora za ulogu Helboja, između ostalih.

Iako ovaj stručnjak deli brojne savete i uvide vezane za ove telesne transformacije putem svojih naloga na društvenim mrežama i YouTube kanala, u svom poslednjem videu, Saladino se fokusira na postizanje realistličnog gubitka masnoće na pristupačan i održiv način. Ovoga puta, trener deli savete i trikove koji zapravo ne zahtevaju upotrebu kompleksne opreme ili odlazak u teretanu, što je veoma korisno svima koji na brzinu žele odraditi nešto korisno za svoje telo u okvirima svojih enterijera.

Prva stavka koju Saladino ističe jeste termogeneza aktivnosti nevezanih za vežbanje, što se odnosi na bilo koju fizičku aktivnost u našim svakodnevnim rutinama koje nisu vežbanje, odnosno, sve od lagane šetnje do odlaska po kafu i kućnih poslova. "Jednostavnim rečima, koraci!", izjavio je trener, naglašavajući da su naši dnevni brojevi koraka jednostavan, ali veoma efektivan način niskog uticaja za izgaranje kalorija, posebno kada startujemo sa niskim ciframa, za koje Saladino tvrdi da se nalaze na idealnoj tački negde oko 10.000 ili više.

Druga bitna stvar, jeste ukidanje sve prerađene hrane tokom šest ipo dana u nedelji. "Osećaćemo se kao da se odričemo stvari koje volimo", dodao je trener. "Ne želim da to uradite, jer verujem u umerenost, ali i doslednost, tako da ne preporučujem "prevarantske" obroke svakog drugog dana, zbog toga što je potrebno da vaše telo bude u mogućnosti da reaguje i odgovara na ishranu. Ovo je veoma lako srušiti samo jednim obrokom. U ovom slučaju, ne radi se o tome da budemo savršeni sve vreme, već da izgradimo doslednost."

Još jedna stvar koju je bitno razmotriti tokom dijete jeste unos proteina. "Volim da sve gradim oko proteina kada se radi o mojoj ishrani", izjavio je Saladino. "Ugljeni hidrati i masti, koji su vaši energetski izvori, možda moraju biti manipulisani iz dana u dan, ali proteini su nešto što uvek mora biti konstantno. Smatram da je smernica koju bi svi trebalo da prate, muškarci i žene, jeste jedan gram po kilogramu."

Hidratacija je drugi veoma važan faktor, dok Saladino predlaže da se konzumira po 0,02 litra vode po kilogramu dnevno. Ovo znači da, ukoliko imate devedeset kilograma, potrebno je da pijete oko tri litra vode dnevno. Na ovaj način ćete ubrzati svoj metabolizam, izbaciti iz njega nečistoće i takođe, pomoći prilikom zadržavanja vode."

Popravljanje kvaliteta sna još jedna je od bitnih stavki koju često zanemarujemo prilikom gubljenja kilaže, objasnio je Saladino. "Naša tela se regenerišu tokom spavanja. Mi nabacujemo mišiće dok spavamo i oporavljamo se. Naša tela se leče kroz proces spavanja, naši hormoni se regenerišu i postaju jači, naša tela postaju efikasnija po pitanju energije i u izgaranju masnoća."

N.Đ.

All Rights Reserved. | 2009 - 2022. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group