Fitness - Ishrana

Kako da iz tela izbacite višak masnoće

Tokom svakodnevne ishrane, u naše telo ubacujemo masnoće koje nam nisu potrebne...

Masti su bitne za normalno funkcionisanje tela i za zdrav organizam, pa ne trebamo izbegaavati da jedemo masno, ali često se dešava da preteramo sa unosom masnih namirnica i da na taj način naše telo zasitimo mastima, zbog čega nastaju masne naslage.

Iako je glavni način da ovo sprečite manji unos hrane, odnosno dijeta, postoje i drugi načini koji pomažu vašem telu da se oslobodi viška masti.

Nutricionisti savetuju da trebate jesti na svaka 4h, jer se na taj način vaš metabolizam ubrzava i jer se tako višak masti najbolje izbacuje iz tela. Takođe, ako jedete često, nećete nikada biti pregladni, pa se samim tim nećete prejedati, što će vašem telu olakšati da bolje vari hranu.

Druga metoda koja će vam pomoći u ovoj misiju su ugljeni hidrati. Ugljeni hidrati su odlični sagorevači masti, ali morate voditi računa kakve uhgljene hidrate unosite. Hidrati iz hleba i testenine nisu zdravi i neće vam pomoći u ovom zadatku, ali ako jedete krompir, pirinač i ovas, onda će vam ubijanje masti biti lako.

Na kraju, obavezno unosite dosta tečnosti, odnosno konzumirajte vodu. Manjak vode odnosno dehidracija je glavni razlog sakupljanja masnoće u organizmu. Preporuka je da se na dnevnom nivou u organizam unosi najmanje 2l vode.

Foto: Eat This, Not That

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group