Moderni kuvari pronašli su još jedan inovativni način za spremanje mesa...
Spremanje bifteka zna da bude prilično komplikovan posao, pogotovu ako želite da vam biftek spolja bude krckav i reš, a unutar srednje pečen. Najčešći problemi koji ljudi imaju sa pripremom bifteka jeste, što teško znaju kakav je biftek u svojoj sredini, odnosno da li je dovoljno pečen. Mnogi to rade po osećaju, ali u zavisnosti od tiganja koji koriste i metode pečenja, rezultati mogu biti drugačiji.
Međutim, mnogobrojni Youtuberi otkrili su pomalo neobičnu metodu spremanja bifteka koji pruža neverovatne i uvek iste rezultate.Potrebno je da uzmete komad bifteka u vakumiranoj kesi,a zatim da ga tako sa kesom ubacite u mašinu za pranje sudova.
Upalite ciklus na 90 minuta i namestite temperaturu na 50 stepeni. Kada se ciklus završi, meso će biti skuvano. Sve što dalje treba da uradite jeste da ubacite biftek u tiganj i da ga propržite na maslinovom ulju i puteru, kako biste dobili zlatnu i krckavu koru.
Posle nekolio minuta u tiganju, dobićete savršeni srednje pečen biftek.
Pogledajte video klip:
Foto: Cook the Story
V.P.