Fitness - Ishrana

Zašto ne treba da držite čašu vode pored kreveta

Mnogi od nas drže vodu na noćnim stočićima, ali nutricionisti i doktori savetuju da to ne radite...

SIgurni smo da se i vama često dešava da u toku noći osetite žeđ. Kako ne bi ustajali iz kreveta i tako remetili san, mnogi vodi drže u čašama pored kreveta i tako zadovoljavaju svoje potrebe. Međutim doktori i nutricionisti kažu da  to nije dobro i da bi vodu trebalo da držite u zatvorenim flašama u frižideru, ili da je pijete direktno iz česme.

Kada vodu držite u čaši, tokom noći različite čestice mogu dospeti u vodu i zaprljati je. Iako voda naizlged deluje čisto, ona u sebi može sadržati prašinu, opiljke i dlake koje vas mogu ugroziti. Takođe, stajaća voda predstavlja idelano mesto za razvitak bakterija, koje se jako brzo mogu stvoriti.

Takođe je utvrđeno da PH vrednost vode opada kada stoji u čaši na otvorenom. Na taj način voda postaje kisela, što znači da nije dobra za vaše telo i organizam.

Stručnjaci savetuju da vodu držite u frižideru u zatvorenim flašama, ili da je pijete iz česme, a ako baš morate da je imate na stolu pored vas, da onda vodu držite u staklenim flašama i posudama koje imaju poklopac.

Foto: Layla Sleep

V.P.

All Rights Reserved. | 2009 - 2021. Copyright© Mini STUDIO Publishing Group. | Uslovi korišćenja | Developed by Mini STUDIO Publishing Group